Purple fringe

 
Nu är ju frågan varför jag aldrig tänkt på att man kan använda ett Adjustment layer och på så sätt bli av med "the purple fringe" som kan uppstå när man fotar ibland. Vet att jag så många gånger tänkt på det, och sedan försökt genom att använda Replace color, men det blev liksom aldrig bra. Äntligen hittade jag ett sätt som fungerade! Ni ser ju skillnaden på bilderna ovan. Det blir en helt annan ton i bilden. I like!

I had a little bit of a dream

e_bjorkdahl på Instagram (plus sista bilden som tillhör @arisefromashes på Insta!)
 
I april förra året var en grupp människor från MorningStar Ministries (USA) här för en konferens vi hade med kyrkan. Dessa fantastiska människor förändrade mitt liv på så många sätt. Mest på grund av att jag, genom att vara nära dem, kom närmare Jesus. Jag fann vänner för livet och i dag blev jag återförenad med en av dem - Jordan (på bild nummer två). Han kom hit en dag innan resten av teamet, och vi hade honom alltså för oss själva i några timmar. Jag, Lukas och mamma hämtade honom från flygplatsen, sedan hängde vi hemma hos oss en stund. Felicia kom förbi. Vi drog med Matthias, åkte in till stan och mötte Mathilda. Sedan gick vi alla runt på stan och var allmänt konstiga. Jordan är vårt "brand of weird." Han passar in. Vi tog bussen hem senare, han somnade nästan pga att han varit uppe i 40+ timmar. Sedan kom hans hosts och plockade upp honom.
 
Jag ser verkligen fram emot veckan som ligger framför. God is up to something. And I want to be a part of that. I morgon kommer resten av teamet och på ungdomssamlingen ses vi allihop. Spännande!

Kära februari

 
Kära februari.
 
Du går fortare än jag trodde. Plötsligt tittar jag upp från datorskärmen och ser hur dagarna har flugit förbi. Jag får koncentrera mig när jag skriver i min kalender för att faktiskt se vilket datum det är. Det är vecka sju redan. Sju veckor har passerat av detta år. Jag vet inte riktigt vad jag förväntade mig, men jag är inte heller besviken. Jag har många tankar och drömmar om detta år. Bland annat att göra en kort film varje dag under en hel månad där jag pratar om precis vad jag vill. Det får dock vänta till solen behagar titta fram från bakom molnen igen, för besvikelsen av att filma och sedan inse att det är alldeles för mörkt orkar jag inte med just nu.
 
Jag vill hitta fler bloggar att läsa. Fler människor som, precis som jag, blir inspirerade av allt som finns här i världen. Träden, solen, luften, ljudet av fåglar, bilar, människor, allt. Inspiration finns överallt. Det är att få ner det i ord som är det svåra. Även detta är något jag vill bli bättre på i år - skriva. Våga. På mitt eget sätt.